Første Verdenskrig - Ypres - Flanderen i det sydvestlige Belgien.

De britiske tab af soldater i 1917 omkring Ypres blev vurderet til måske at være helt op til 400.000. Slaget om den nordøstlige del af Ypresområdet blev iværksat i sensommeren/efteråret 1917 - slaget ved landsbyen Passchendaele. På billedet ses også de øvrige slag og kampe i og omkring Ypres i 1917.

Ypres - Luftfoto taget af tyske fly under krigen. Centrum af byen med Grote Markt, Cloth Hall og St. Michael Katedralen i ruiner.

Ypres. Menin Gate Memorial med et lille udsnit af de 56.000 indgraverede navne for faldne britiske og commenwealth soldater, som er opført på bygningen overalt. Samtlige navne er på soldater som ikke har nogen kendt grav! Meget overvældende og særdeles bevægende at gå i og omkring bygningen. Stedet besøges af flere millioner mennesker årligt! 25-05-2013 kl. 12:08.

Monumentet Menenpoort (Menin Gate) er en britisk bygget byport med navnene på 54.389 af de savnede britiske soldater fra dette område. Siden 1928 har lokale brandfolk hver aften kl. 20 afholdt en højtidelighed, hvor de i portåbningen blæser "The Last Post". Det var en meget stor oplevelse at stå der med tusinder af mennesker, heraf mange britiske turister og pårørende til de tidligere savnede britiske soldater.

Siden 1928 har lokale brandfolk hver aften kl. 20 afholdt en højtidelighed, hvor de i portåbningen blæser "The Last Post". Foto fra 25-05-2013. Se også de forskellige videoklip med lyd m.m. jeg har lagt ind nedenfor.

Monumentet Menenpoort (Menin Gate) er en britisk bygget byport med navnene på 54.389 af de savnede britiske soldater fra dette område. Siden 1928 har lokale brandfolk hver aften kl. 20 afholdt en højtidelighed, hvor de i portåbningen blæser "The Last Post". Her stod jeg lige ved de brandfolk, som blæste den meget dybt bevægende hymne til de faldne. - Jeg stod bl.a. sammen med nogle briter fra byen Accrington. I menupunktet vedr. Somme-slaget i Nordfrankrig, har jeg fortalt om denne by´s soldater fra WW1.

Monumentet Menenpoort (Menin Gate) er en britisk bygget byport med navnene på 54.389 af de savnede britiske soldater fra dette område. Siden 1928 har lokale brandfolk hver aften kl. 20 afholdt en højtidelighed, hvor de i portåbningen blæser "The Last Post". Her stod jeg lige ved de brandfolk, som blæste den meget dybt bevægende hymne til de faldne. Se og hør det i de videoklip jeg har indlagt nedenfor.

Ypres Town Cemetery & Extension. Grevsten for en soldat fra ingeniørkorpset The Royal Engineers "The Sappers", som med en styrke på divisionsomfang (12.000 - 14.000 mand), sørgede for opbygning/reparation af skyttegrave, broer, vandpumpning, tunneller m.m. Her er det en soldat med et antageligt dansk navn: H. Olsen, som blev dræbt 26. april 1915 ved Ypres. Foto 25:05-2013 kl. 15:18.

Ypres - Ramparts Museum - Britisk vandkølet Vickers Maskingevær.

Ypres - Cloth Hall og Grote Markt - På torvet ved det meget dygtigt udførte museum for 1. Verdenskrig, herunder Belgien og byen Ypres (Leper). Museet hedder In Flandern Fields Museum. Foto fra da jeg besøgte det 25-05-2013.

Ypres - Flanderen. 
Beskrivelse af mit besøg i og omkring byen i maj 2013.

Beskrivelsen indeholder både turistmæssige angivelser, men især den krigshistoriske betydning for denne by og den omegn (The Ypres Salient).

SIDEN ER UNDER OPRETTELSE - REDIGERING.

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE