Første Verdenskrig - Ypres - Flanderen i det sydvestlige Belgien.

Ypres by og området med de mange landsbyer, som var skueplads for mange af de frygteligste slag og daglige blodsudgydelser, hvor angreb og granatangreb var daglige handlinger ofte med gasangreb efter 1915. Jeg opholdt mig her i ca. en uge og besøgte områdets byer og de mange krigskirkegårde.

Kortudsnit der viser områdets topografi og frontlinjerne gennem de 4 år 1. Verdenskrig varede. Her var der krigshandlinger hver dag alle 4 år - andre af vestfrontens områder havde ikke konstante krigshandlinger - f.eks. Somme-området, som først blev berømt i slaget ved Somme i 1916.

Ypres by med angivelse af dens berømte krigsmæssige seværdigheder, museums, krigskirkegårde, Cloth Hall, kirkerne, bymuren og ikke mindst The Menin Gate. Jeg vandrede meget rundt i byen - en fantastisk oplevelse at se denne by, som blev helt jævnet med jorden under krigen - Alle bygninger er alle fra 1922/1923 og senere - genopbygningen tog mange år/årtier.

Et bykort mere med andre mere generelle oplysninger.

Beskrivelse på engelsk over de primære store slag som foregik i og omkring Ypres.

De britiske tab af soldater i 1917 omkring Ypres blev vurderet til måske at være helt op til 400.000. Slaget om den nordøstlige del af Ypresområdet blev iværksat i sensommeren/efteråret 1917 - slaget ved landsbyen Passchendaele. På billedet ses også de øvrige slag og kampe i og omkring Ypres i 1917.

Ypres - Luftfoto taget af tyske fly under krigen. Centrum af byen med Grote Markt, Cloth Hall og St. Michael Katedralen i ruiner.

Ypres. Menin Gate Memorial med et lille udsnit af de 56.000 indgraverede navne for faldne britiske og commenwealth soldater, som er opført på bygningen overalt. Samtlige navne er på soldater som ikke har nogen kendt grav! Meget overvældende og særdeles bevægende at gå i og omkring bygningen. Stedet besøges af flere millioner mennesker årligt! 25-05-2013 kl. 12:08.

Monumentet Menenpoort (Menin Gate) er en britisk bygget byport med navnene på 54.389 af de savnede britiske soldater fra dette område. Siden 1928 har lokale brandfolk hver aften kl. 20 afholdt en højtidelighed, hvor de i portåbningen blæser "The Last Post". Det var en meget stor oplevelse at stå der med tusinder af mennesker, heraf mange britiske turister og pårørende til de tidligere savnede britiske soldater.

Siden 1928 har lokale brandfolk hver aften kl. 20 afholdt en højtidelighed, hvor de i portåbningen blæser "The Last Post". Foto fra 25-05-2013. Se også de forskellige videoklip med lyd m.m. jeg har lagt ind nedenfor.

Monumentet Menenpoort (Menin Gate) er en britisk bygget byport med navnene på 54.389 af de savnede britiske soldater fra dette område. Siden 1928 har lokale brandfolk hver aften kl. 20 afholdt en højtidelighed, hvor de i portåbningen blæser "The Last Post". Her stod jeg lige ved de brandfolk, som blæste den meget dybt bevægende hymne til de faldne. - Jeg stod bl.a. sammen med nogle briter fra byen Accrington. I menupunktet vedr. Somme-slaget i Nordfrankrig, har jeg fortalt om denne by´s soldater fra WW1.

Monumentet Menenpoort (Menin Gate) er en britisk bygget byport med navnene på 54.389 af de savnede britiske soldater fra dette område. Siden 1928 har lokale brandfolk hver aften kl. 20 afholdt en højtidelighed, hvor de i portåbningen blæser "The Last Post". Her stod jeg lige ved de brandfolk, som blæste den meget dybt bevægende hymne til de faldne. Se og hør det i de videoklip jeg har indlagt nedenfor.

Ypres Town Cemetery & Extension. Grevsten for en soldat fra ingeniørkorpset The Royal Engineers "The Sappers", som med en styrke på divisionsomfang (12.000 - 14.000 mand), sørgede for opbygning/reparation af skyttegrave, broer, vandpumpning, tunneller m.m. Her er det en soldat med et antageligt dansk navn: H. Olsen, som blev dræbt 26. april 1915 ved Ypres. Foto 25:05-2013 kl. 15:18.

Ypres - Ramparts Museum - Britisk vandkølet Vickers Maskingevær.

Ypres - Cloth Hall og Grote Markt - På torvet ved det meget dygtigt udførte museum for 1. Verdenskrig, herunder Belgien og byen Ypres (Leper). Museet hedder In Flandern Fields Museum. Foto fra da jeg besøgte det 25-05-2013.

Ypres - Flanderen. 
Beskrivelse af mit besøg i og omkring byen i maj 2013.

Beskrivelsen indeholder både turistmæssige angivelser, men især den krigshistoriske betydning for denne by og den omegn (The Ypres Salient).

SIDEN ER UNDER OPRETTELSE - REDIGERING.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.01 | 12:11
Skye Sligachan har modtaget 1
05.01 | 12:07
WW2 Orkney/ScapaFlow har modtaget 1
18.12 | 12:18
WW2 Sø- og Flykrigen har modtaget 1
29.11 | 01:21
REJSER & NATUR har modtaget 3
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE