Nord-Pas de Calais, Picardie og Haute-Normandie.

Det nordøstlige 
og nordlige Frankrig 2013. 

Den del af Frankrig består af regionerne :
Nord-Pas de Calais, Picardie og Haute-Normandie.

Dette menupunkt har jeg brugt til at samle en udvalgt række af mine fotos fra diverse steder, byer og områder som jeg besøgte i det nord-nordøstlige Frankrig, efter afrejsen fra Ypres i Belgien - nemlig områderne ved  kanalkysten, regionen Nord-Pas de Calais, f.eks. ved Cap Gris-Nez og den enorme tyske kanonstilling Batterie Todt ved Audinghen.
Brug de indsatte links til information, billeder og videoer for dette område.

Dernæst langs den korte kyststrækning i regionen Picardiet og dele af regionen Haute-Normandiets klippekyster,
som er den ene af de 2 regioner, hvor Basse-Normandie (D-dags invasionsstrandene) sydvest for, er den anden, som samlet set normalt kaldes Normandiet. Her besøgte jeg flere klippekystområder,  f.eks. Fecamp og derefter til campingovernatning i Yport, men først med besøg ved  det berømte Etretat kalk- og kridtstens klippeområde, som jeg opholdt mig ved til langt ud på aftenen. 

Næste dags tur gik fra Yport via Cap Antifer og Bruneval  mod Normandiets største region: Basse-Normandie og D-Dagens invasionsstrande og bagland med campingplads ved den vestlige del af Normandiet i kystbyen Grandcamp Maisy, som ligger ved "foden" af halvøen Cotentin med hovedbyen Cherbourg. - Se og læs ved menupunkterne omhandlende Normandiet og Cotentin-halvøen.

Billederne er en blanding af historisk og turistmæssig karakter og kan betragtes som en slags kavalkade fra den del af turen. Men de følger billedmæssigt i kølvandet på min turs primære mål - at besøge de krigshistoriske steder i Frankring med relevans til Første- og Anden Verdenskrig. Billederne viser derfor noget af disse områders øvrige steder og natur m.m. som jeg også fik set og oplevet.

For at læse og se alt om min tur til disse krigshistoriske steder i Frankrig, skal du kikke i de flere menupunkter: WW1 Sommeslaget, WW1 Somme/Pals, WW1 Kitchener, 2013 Tur Cotentin, WW2 Normandiet 1 + 2 og WW2 Falaise.

Se også menupunkterne: Bretagne og de franske Ardenner og de mange dyre- og naturfotos jeg også tog i den del af Frankrig og i øvrigt på hele turen. 

Link til information om området i og omkring byen Watten, hvor jeg holdt pause på min vej til kanalkysten og Cap Gris-Nez.

 

5 kilometer fra Watten ligger der et museum og et tysk bunkerkompleks, som var et af de mange affyringssteder for de tyske V-2 raketter. Se linket her:Link til information om Cap Gris-Nez:

Links til information og video med bl.a. tyske kanonmandskabers betjening af deres store kanoner i Batterie Todt syd for Cap Gris-Nez nær byen Audinghen):
Link til campingpladsen " La Rivage" i Yport:


Links til området ved Etretat:Link til fransk side med bl.a. en video om commandoangrebet ved Bruneval og de tyske radarinstallationer den 27-28 februar 1942.


Link til historien om Operation Biting:Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE